Kommende film

November måned

 • Plakat for filmen Ninna - Med danske undertekster

  Ninna - Med danske undertekster

  Der er dejligt ved Præstø, men når man er enlig mor på 40, arbejder på den lokale grill og ens 18-årige søn pludselig vil flytte hjemmefra, så føles det næsten som helvede på jord. Eller sådan oplever Ninna det i hvert fald, hvis verden bryder sammen ved udsigten til at skulle klare sig uden sin Dennis (Rex Leonard). Desværre for ham, opgiver hun ikke så let at få ham hjem igen...Måske den nye nabo (Peter Gantzler) kan være med til, at Ninna giver slip på sønnen, og i stedet giver kærligheden en ny chance?
  Ninna giver aldrig op, og kan være lige dele skrækkelig, charmerende og frygteligt pinlig, når hun giver den gas på sin røde knallert i miniskørt ned gennem byens gader. Som en bramfri modpol til 00'ernes 'Nynne' fra storbyen, brænder Susanne Juhasz (At klappe med een hånd) igennem i den veloplagte, bittersøde komedie NINNA, som hun også selv har skrevet manuskriptet til.
  I øvrige roller ses Jesper Asholt, Rikke Louise Anderson, Annemarie Malle Klixbüll, Kristian Halken m.fl.
  NINNA er instrueret af Fabian Wullenweber, som har instrueret flere afsnit af ”Badehotellet” og ”Forbrydelsen”, men bl.a. også den prisbelønnede familiefilm ”Klatretøsen”.
  Kilde: UIP

  Genre: Komedie
  Instruktør: Fabian Wullenweber
  Skuespillere: Jesper Asholt, Peter Gantzler, Susanne Juhász, Rex Leonard
  Censur: Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
  Premiere 24. november
 • Plakat for filmen Foredrag: Luften vi indånder 2019

  Foredrag: Luften vi indånder 2019

  Foredraget livestreames fra Aarhus Universitet.

  Sprog: dansk
  Entré: gratis
  Pause: 20 minutter
  Forelæsere: lektor i analyse- og atmosfærekemi Marianne Glasius, Institut for Kemi, Aarhus Universitet og professor i miljømedicin Torben Sigsgaard, Institut for Folkesundhed, Aarhus Universitet

  Hvert år dør omkring 3.000 mennesker i Danmark for tidligt, og endnu flere bliver syge og indlagt på hospitaler, på grund af luftforurening. Luftforurening kan føre til sygdomme i luftveje og hjerte- karsygdomme. Men nyere forskning tyder nu også på at luftforurening også påvirker forekomsten af andre af de store folkesygdomme – herunder diabetes og Alzheimers.

  Men hvor kommer de forurenende partikler og gasser fra, i hvor store mængder og hvilke er værst? Mennesket har altid produceret og udsat sig selv for luftforurening – især fra forbrænding; fra fx bål, brændeovne eller bilmotorer, men også via landbrugets udslip af ammoniak. Blæsten transporterer forureningen i atmosfæren tusinder af kilometer og en stor del af luftforureningen i Danmark kommer derfor fra udlandet, ligesom vi selv eksporterer vores luftforurening til vores nabolande. Naturen selv producerer også forurenende partikler og gasser som vi påvirkes af – de kommer fra fx skovbrande, vulkanudbrud, ørkenstøv og saltpartikler fra havet.

  Forskerne kan spore kilderne til partikelforurening med avancerede kemiske analyser af molekylære sporstoffer. Når vi brænder træ og planter, omdannes eksempelvis cellulose til sukkerstoffer som bliver en del af partiklerne i røgen. Sådanne specifikke stoffer anvender forskerne til at spore kilder til forurening af luften – selv i fjerne arktiske områder.

  Men hvad er egentligt de vigtigste kilder til luftforurening med partikler både lokalt og globalt? Hvilke effekter har de på miljøet, klimaet og vores helbred? Og hvordan påvirker klimaforandringer luftforureningen i fremtiden? Få svarene fra en kemiker og en læge der forsker i luftforurening og hvordan den påvirker vores sundhed?

  Læs mere på ofn.au.dk/foredrag/81
  Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er et led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
  Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier. Følg os

  Premiere 26. november
 • Plakat for filmen Onkel

  Onkel

  Kris driver et lille landbrug med sin halvinvalide Onkel i Sønderjylland. De to lever et underfundigt og rutinepræget liv med Kris ved styrepinden, sådan har det været siden hun mistede sine forældre og flyttede ind på onkels gård. Her følger dag efter dag og pligtskyldigt holdes gården i live ved fælles hjælp. Da Kris redder en kalv under en fødsel, bliver hendes interesse for dyrlægefaget igen vakt og hun udvikler et venskab med den snakkesalige dyrlæge Johannes og opdager langsomt, at der er et liv uden for gården. Her møder hun den unge Mike og sød musik opstår og et skelsættende spørgsmål presser sig på. Hun må beslutte om hun vil blive på gården eller følge sit hjerte og sine spirende drømme… Instruktøren Frelle Petersen har i sin research boet og arbejdet på den gård, hvor filmen foregår og har castet indenfor en radius af 15 km for at opnå den helt rette accent af Sønderjysk. Det er der kommet en dybt troværdig, bevægende og helt særlig film ud af.

  Instruktør: Frelle Petersen
  Skuespillere: Jette Søndergaard, Peter H. Tygesen, Ole Caspersen, Tue Frisk Petersen
  Censur: Tilladt for alle
  Premiere 27. november
 • Plakat for filmen Le Mans '66

  Le Mans '66

  Oscarvinderne Matt Damon og Christian Bale har hovedrollerne i LE MANS ’66, som er baseret på den virkelige historie om den visionære, amerikanske bildesigner Caroll Shelby (Damon) og den frygtløse, britiske racerkører Ken Miles (Bale), der sammen tog kampen op mod de fysiske love og deres egne personlige dæmoner for at bygge en revolutionerenderacerbil for Ford. Sammen udfordrede de Enzo Ferraris altdominerende racerbil i 24-timers løbet Le Mans i Frankrig, 1966
  Kilde: Nordisk Film

  Genre: Action, Drama
  Instruktør: James Mangold
  Skuespillere: Matt Damon, Christian Bale, Caitriona Balfe
  Censur: Tilladt for børn over 11 år
  Premiere 29. november
 • Plakat for filmen Doctor Sleep

  Doctor Sleep

  40 år efter, og stadig dybt traumatiseret efter sine oplevelser som barn på The Overlook Hotel, kæmper, den nu voksne, Dan Torrance for at finde ro i sit liv. Men roen ophører brat, da han møder Abra, en nysgerrig teenager med en kraftfuld evne – nemlig ”the shine”. Instinktivt har Abra opsporet Dan, da hun kan mærke, at de deler samme evne, og de to må nu stå sammen i kampen mod den nådesløse Rose the Hat og hendes følgere, The True Knot, der lever af uskyldige menneskers overnaturlige evner i deres søgen efter udødelighed.
  Kilde: Filmcompagniet

  Genre: Gyser
  Instruktør: Mike Flanagan
  Skuespillere: Ewan McGregor, Rebecca Ferguson
  Censur: Tilladt for børn over 15 år
  Premiere 29. november

December måned

 • Plakat for filmen Selvmordsturisten

  Selvmordsturisten

  I SELVMORDSTURISTEN følger vi forsikringsagenten Max. Han elsker sin kone Lærke, men lever med en svulst i hjernen og befinder sig midt i en eksistentiel krise. Han kommer på sporet af det hemmelige afsidesliggende luksus-resort Aurora Hotel, der specialiserer sig i selvmord. Her opdager han en foruroligende sandhed, der får Max til at sætte spørgsmålstegn ved selve livet, døden og hans egen forståelse af virkeligheden.
  SELVMORDSTURISTEN er både en kærlighedshistorie og et psykologisk drama om meningen med livet. Med et øde, nordisk bjerglandskab som kulisse udspilles en hypnotiserende magtkamp om retten til selve livet, forstanden – og kærligheden.
  Kilde: Scanbox

  Instruktør: Jonas Alexander Arnby
  Skuespillere: Nikolaj Coster-Waldau, Tuva Novotny, Sonja Richter, Solbjørg Højfeldt, Jan Bijvoet, Robert Aramayo
  Censur: Tilladt for børn over 15 år
  Premiere 3. december
 • Plakat for filmen Operabio - Tosca (2019)

  Operabio - Tosca (2019)

  Dirigent: Bertrand de Billy
  Iscenesættelse: Sir David McVicar
  Solister: Anna Netrebko, Brian Jagde og Michael Volle m.fl.

  Læs mere om handlingen - klik her

  Premiere 7. december
 • Plakat for filmen Marianne & Leonard: Words of Love

  Marianne & Leonard: Words of Love

  Leonard Cohen mødte sin norske muse Marianne Ihlen på en græsk klippeø i starten af 1960'erne. Her kæmpede den unge Cohen med sine forfatterdrømme, og Marianne kæmpede med et forlist ægteskab, alene med sin lille søn. Det blev begyndelsen til en mytisk kærlighedshistorie - og til udødelige sange som 'So Long, Marianne' og 'Bird on a Wire', da Cohen senere skiftede spor og blev sanger. Et tumularisk, men tæt forhold, der fulgte dem hele livet. Gennem gamle filmklip og interviews opruller den britiske doku-veteran Nick Broomfield den smukke og ærke-romantiske historie lige til sidste, hjerteskærende linie.
  Kilde: Camera Film

  Genre: Dokumentar
  Instruktør: Nick Broomfield, Andrea Di Stefano
  Skuespillere: Leonard Cohen, Ron Cornelius, Judy Collins
  Premiere 9. december
 • Plakat for filmen Last Christmas

  Last Christmas

  Emilia Clarke viser nye sider af sit talent i komedien LAST CHRISTMAS om Kate, der ikke kan finde sin plads i livet. – Hun brokker sig over alt i tilværelsen og træffer konstant de forkerte beslutninger iklædt bjælder på skoene og alfekostume som hendes job kræver hun har på.

  Men så møder hun den fantastiske Tom (Henry Golding), og kan næsten ikke tro på sit eget held! Langsomt tør hun igen lukke drømmene ind og lytte til sit hjerte nu med hans hånd i hendes. Sammen går de to julen i møde med kærlighed i hjertet og mod på livet, for hvad skulle dog kunne gå galt?

  Paul Feig (Brudepiger) instruerer, mens Emma Thompson, der også medvirker i filmen, sammen med komikeren Bryony Kimmings har skrevet filmens manuskript. I øvrige roller medvirker bl.a. Peter Mygind og Michelle Yeoh (Tomorrow Never Dies).

  Sangeren George Michael har været med til at udvikle ideen til filmen, som er stærkt inspireret af hans juleklassiker ”Last Christmas”.

  Genre: Drama, Komedie, Romance
  Instruktør: Paul Feig
  Skuespillere: Emma Thompson, Emilia Clarke, Henry Golding
  Censur: Tilladt for alle
  Premiere 11. december
 • Plakat for filmen Knives out - Var det mord

  Knives out - Var det mord

  ET MORDMYSTERIE, SOM DU ALDRIG HAR SET DET FØR! Morgenen efter sin 85-års fødselsdag bliver den kendte krimiforfatter Harlan Thrombey fundet død. Under mistænkelige omstændigheder bliver den nysgerrige og selvsikre privatdetektiv Benoit Blanc hyret til at undersøge sagen. Blancs opklaring bringer ham i nærkontakt med både Harlans dysfunktionelle familie og hans hengivne stab, og han må arbejde sig gennem et spind af falske spor og løgne for at finde frem til sandheden om Harlans død.
  Den prisvindende instruktør Rian Johnson (’Brick’, ’Looper’, ’Star Wars: The Last Jedi’) hylder med Knives Out – Var Det Mord? den legendariske krimiforfatter Agatha Christie i et sjovt, moderne mordmysterie, hvor alle er mistænkt! Det stjernespækkede cast består af Daniel Craig, Chris Evans, Ana De Armas, Jamie Lee Curtis, Don Johnson, Michael Shannon, Toni Collette, LaKeith Stanfield, Katherine Langford og Jaeden Martell.
  Kilde: Nordisk Film

  Genre: Drama, Krimi
  Instruktør: Rian Johnson
  Skuespillere: Daniel Craig, Toni Collette, Jamie Lee Curtis, Chris Evans, Christopher Plummer, Michael Shannon
  Censur: Tilladt for børn over 11 år
  Premiere 16. december
 • Plakat for filmen En hvid, hvid dag

  En hvid, hvid dag

  I en afsidesliggende islandsk by fatter en pensioneret politichef mistanke om, at en mand fra byen skulle have haft en affære med hans hustru, der for nylig døde i et trafikuheld. Gradvist besættes han af ønsket om at finde sandheden. Det medfører, at han ikke blot udsætter sig selv for fare men også sine allernærmeste. En fortælling om sorg, hævn og ubetinget kærlighed… EN HVID, HVID DAG er instrueret af islandske Hlynur Pálmason, hvis danske debutfilm ’Vinterbrødre’ fra 2017 vandt ni Robert- og to Bodilstatuetter, begge inklusive prisen for årets bedste film. Med sin anden spillefilm er han tilbage på Island med en både foruroligende og rørende film om skjulte følelser i en veldrejet historie. Ingvar E. Sigurðsson (’Om Heste og Mænd’) leverer en kraftfuld præstation med en pragtfuld komisk timing som filmens hovedrolleindehaver, og vandt en Rising Star Award på dette års Cannes Film Festival.

  Instruktør: Hlynur Pálmason
  Skuespillere: Ingvar Sigurdsson, Ída Mekkín Hlynsdóttir, Hilmir Snær Guðnason
  Censur: Tilladt for børn over 15 år
  Premiere 16. december
 • Plakat for filmen Star Wars: The Rise of Skywalker

  Star Wars: The Rise of Skywalker

  Lucasfilm og instruktør J.J. Abrams går atter sammen om at føre publikum ud på en episk rejse til en fjern, fjern galakse med Star Wars: The Rise of Skywalker, den storslåede afslutning på den skelsættende Skywalker-saga, hvor nye legender vil blive født, og frihedskampens endelig slag står for døren.
  I filmens bærende roller ses Carrie Fisher, Mark Hamill, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Anthony Daniels, Naomi Ackie, Domhnall Gleeson, Richard E. Grant, Lupita Nyong'o, Keri Russell, Joonas Suotamo, Kelly Marie Tran og Billy Dee Williams.

  Genre: Action, Adventure, Fantasi
  Instruktør: J.J. Abrams
  Skuespillere: Oscar Isaac, Daisy Ridley, Billie Lourd
  Premiere 18. december
 • Plakat for filmen Dronningens Corgi

  Dronningens Corgi

  Rex er Dronningens Top Dog- hendes absolutte yndlingshund og derfor en forkælet lille Corgi, som lever et liv i sus og dus på Buckingham Palace. Men da Rex ender på et internat i London med stærke herreløse hunde, må han indse, at for at blive en sand favorit, må man gøre sig fortjent til det.

  Genre: Animation
  Skuespillere: Henrik Lykkegaard, Alexandre Willaume, Christian Fuhlendorff, Ditte Hansen, Lone Hertz, Silas Holst, Sonja Oppenhagen
  Censur: Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
  Premiere 21. december
 • Plakat for filmen F for får - Fårmageddon

  F for får - Fårmageddon

  Den elskelige uldklump Frode Får bliver kastet ud i et hylesjovt, intergalaktisk eventyr da LU-LA, en gæst fra det ydre rum, nødlander nær gården.
  Det lille, nuttede rumvæsen vil gerne hjem igen. Hele fåreflokken falder for LU-LAs magiske evner, drilagtighed og galaktisk store bøvser, så Frode Får beslutter sig for at hjælpe sin nye ven i nøden. De ved imidlertid ikke, at Agent Rød er på sporet af dem. Hun jagter rumvæsner for at bevise, at der findes liv i rummet. Mon Frode Får og flokken er i stand til at få LU-LA hjem uden at det ender i total Fårmageddon?
  Kilde: Filmcompagniet

  Genre: Animation, Komedie
  Instruktør: Will Becher, Richard Phelan
  Premiere 21. december
 • Plakat for filmen Frost 2 - Med dansk tale

  Frost 2 - Med dansk tale

  Hvorfor blev Elsa født med magiske kræfter? Svaret drager hende og truer hendes kongerige. Sammen med Anna, Kristoffer, Olaf og Sven tager hun ud på en farlig, men bemærkelsesværdig rejse. I ”Frost” frygtede Elsa, at hendes kræfter var for farlige for verden. I ”Frost 2” må hun håbe, at de kan redde den. Det Oscarvindende team – instruktørerne Jennifer Lee og Chris Buck, produceren Peter Del Vecho og sangskriverne Kristen Anderson-Lopez og Robert Lopez – og med stemmeskuespillerne Idina Menzel, Kristen Bell, Jonathan Groff og Josh Gad står bag ”Frost 2”, som har dansk premiere den 25. december.

  Genre: Animation, Komedie
  Instruktør: Chris Buck, Jennifer Lee
  Censur: Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
  Premiere 25. december
 • Plakat for filmen Jumanji: The Next Level

  Jumanji: The Next Level


  Genre: Action, Adventure, Komedie
  Instruktør: Jake Kasdan
  Skuespillere: Jack Black, Dwayne Johnson, Kevin Hart, Karen Gillan, Madison Iseman
  Premiere 25. december
 • Plakat for filmen Til Julebal I Nisseland

  Til Julebal I Nisseland


  Censur: Tilladt for alle
  Premiere 29. december

Januar måned

 • Plakat for filmen Sorry We Missed You

  Sorry We Missed You

  Ricky og Abby Turner slider hårdt for at forsørge familien med to børn, efter finanskrisen ramte og gjorde en ende på deres drøm om at eje et lille hus. Da Ricky får chancen for at blive pakkebud på en såkaldt nul-timers kontrakt, uden løn men med honorar per leveret pakke, øjner han muligheden for at skabe bedre levevilkår for familien. Abby er ansat i hjemmeplejen og forsøger at give de ældre og handicappede borgere en smule værdighed. Men tidsplanen er stram, og som timeansat er der ingen garanti for arbejdstid, sygedage eller mulighed for flex. Familien Turner har altid haft et stærkt sammenhold og værnet om deres stolthed, men da børnene Seb og Liza kommer i problemer, er bristepunktet snart nået.

  Socialrealismens store mester, Ken Loach, leverer igen et filmisk opråb om arbejderklassens levevilkår i Newcastle. I sin over 40-årige filmkarriere har Loach sat fokus på de udstødte på samfundets bund med film som blandt andre ’My Name is Joe’, ’The Angel’s Share’ og Guldpalmevinderen ’Jeg, Daniel Blake’.

  Kilde: Scanbox

  Genre: Drama
  Instruktør: Ken Loach
  Skuespillere: Kris Hitchen, Debbie Honeywood, Rhys Stone, Katie Proctor
  Censur: Tilladt for børn over 15 år
  Premiere 1. januar
 • Plakat for filmen Andre Rieu Nytårskoncert 2019 - Særarrangement

  Andre Rieu Nytårskoncert 2019 - Særarrangement

  ANDRE RIEU NYTÅRSKONCERT 2019 FRA SYDNEY
  lørdag 5. januar kl. 20.00 og søndag d. 6. januar kl. 19.30.
  Det bliver forrygende.
  Pris 210 kr. inkl et glas i pausen.
  Billetter købt til denne forestilling kan ikke refunderes.
  Hvis du køber Bif Menu ( se alt om Bif Menu på hjemmesiden ), sammen med billetten, til forestillingen, serveres denne før arrangementet.
  Se video: her

  En vidunderlig Nytårskoncert fra Rådhuspladsen i Australiens største by Sydney, hvor årstidens dejligste melodier vil give den bedste start på året man kan ønske sig.

  Du får skønne følelser og humøret får yderligere nogle gevaldige ryk opad, når både velkendte
  koncertelementer og mange overraskelser strømmer til dig fra det store lærred i din lokale biografs bløde sæder. Du kommer helt tæt på en forrygende oplevelse helt ud over det sædvanlige.
  Forestillingen varer ca. 125 min

  kilde: Emerging Pictures

  Premiere 4. januar