Kommende film

Marts måned

 • Plakat for filmen Maria Stuart, Dronning af Skotland

  Maria Stuart, Dronning af Skotland

  Maria Stuart, Dronning af Skotland fortæller historien om den karismatiske Maria Stuarts dramatiske liv. Maria blev dronning af Frankrig som 16-årig, enke som 18-årig og modstod presset for at gifte sig igen. Hun valgte i stedet at vende tilbage til Skotland for at gøre krav på tronen. Men Skotland og England regeres af den forstandige Elizabeth 1. De to unge dronninger betragter hinanden med frygt og fascination. Maria og Elizabeth er kvindelige regenter i en verden styret af mænd og de afvejer ægteskabstilbud mod deres egen uafhængighed. Maria er fast besluttet på at regere som mere end galionsfigur og hun hævder sit ret til den engelske trone og truer dermed Elizabeths suverænitet. Forræderi, oprør og sammensværgelser i de to kongelige hoffer truer begge troner og ændrer historiens gang.

  Genre: Biografi, Drama
  Instruktør: Josie Rourke
  Skuespillere: Guy Pearce, Saoirse Ronan, David Tennant, Margot Robbie, Jack Lowden
  Censur: Tilladt for børn over 11 år
  Premiere 28. marts
 • Plakat for filmen Dronningen

  Dronningen

  Anne regerer med stor myndighed i sit eget liv. Hun er succesfuld og kompromisløs i sit virke som advokat og lykkelig gift med lægen Peter, med hvem hun har to døtre. Men da hun forfører sin 17-årige stedsøn, Gustav, sætter hun alt over styr. DRONNINGEN er en fortælling om begærets pris og løgnes magt og er et portræt af et menneske, der drages mod et valg med uoverskuelige konsekvenser.
  Kilde: Nordisk film

  Genre: Drama
  Instruktør: May el-Toukhy
  Skuespillere: Trine Dyrholm, Magnus Krepper, Gustav Lindh, Liv Esmår Dannemann
  Censur: Tilladt for børn over 15 år
  Premiere 28. marts

April måned

 • Plakat for filmen Kapernaum

  Kapernaum

  12-årige Zain bor i Beiruts slumkvarter. Vi møder ham i den retssal, hvor han har lagt sag an mod sine forældre. Anklagen? At de har født ham ind i en formålsløs og elendig verden! Med retssagen som ramme får vi fortællingen om Zain og de mennesker og oplevelser, der har formet ham. Her er en skelsættende film, der ikke er bange for at tage fat om nældens rod og gå direkte i flæsket på den globale ulighed og børns dårlige vilkår i store dele af verden. Samtidig er det historien om en
  enestående knægt, som giver os troen på, at børn kan vise vejen til en bedre fremtid, hvis de bare har en flig af Zains empati og viljestyrke.
  Zain Al Rafeea, der er syrisk flytning, spiller Zain og leverer en af filmhistoriens mest rå og imponerende børneskuespilpræstationer. ”Kapernaum”, der vandt juryens pris ved Cannes Film Festival, har modtaget priser og stående ovationer verden over og er Libanons kandidat til en Oscar for bedste udenlandske film.

  Genre: Drama
  Instruktør: Nadine Labaki
  Skuespillere: Nadine Labaki, Zain Al Rafeea, Boluwatife Treasure Bankole, Haita ’Cedra’ Izzam
  Censur: Tilladt for børn over 11 år
  Premiere 3. april
 • Plakat for filmen Instant Family - Når 2 bliver til 5

  Instant Family - Når 2 bliver til 5

  Da Pete (Mark Wahlberg) og Ellie (Rose Byrne) beslutter sig for at adoptere, åbner en helt ny verden sig for dem. De håber at blive plejeforældre til et lille barn, men da de møder en 15 årig pige, den oprørske Lizzy (Isabela Moner) og hendes to søskende, står de pludseligt med ansvaret for tre børn i stedet for som planlagt et. Pete og Ellie forsøger efter bedste evne at omstille sig til forældrerollen, hvilket er noget svære end som så. ”Instant Family” er inspireret af instruktøren Sean Anders’ eget liv og har Octavia Spencer, Tig Notaro og Margo Martindale i de øvrige roller.

  Genre: Komedie
  Instruktør: Sean Anders
  Skuespillere: Rose Byrne, Mark Wahlberg, Isabela Moner
  Censur: Tilladt for børn over 11 år
  Premiere 4. april
 • Plakat for filmen OperaKino - LA GIOCONDA LIVE (2019)

  OperaKino - LA GIOCONDA LIVE (2019)

  Her skal fremhæves Iréne Theorin (debuterer her i italien-ske roller) og Ildebrando D’Arcangelo i en fortolkning af Pier Luigi Pizze, med mere end 230 kunstnere, 147 aktører på scenen og 91 musikere og musikken der omfatter den mytiske Timernes dans. Eller hvad med en skurk, der får Scarpia til at ligne en søndagsskolelærer. Opera af Ponchielli (nb. Puccini var for øvrigt elev af Ponchielli). Gran Teatre del Liceu.
  kilde : Emerging Pictures

  Premiere 10. april
 • Plakat for filmen The Miseducation of Cameron Post

  The Miseducation of Cameron Post

  På overfladen er Cameron Post ligesom alle andre teenagepiger i den lille religiøse by, hvor hun bor. Det er indtil, hun efter en skolefest bliver opdaget i et intimt øjeblik på bagsædet af en bil med en veninde fra bibelskolen. Da homoseksualitet betragtes som en synd i den lille by, sendes Cameron straks væk til en kristen omvendelseslejr i håbet om, at hun på lejren kan blive kureret for sin syndige tiltrækning til sit eget køn. På lejren udsættes Cameron for hård disciplinering, tvivlsomme ´de-gaying´ metoder og kristen rockmusik under styring af Dr. Lydia Marsh og hendes bror Reverend Rick, der selv er et bevis på, at lejrens metoder virker. Mod al forventning møder Cameron en gruppe ligesindede unge, som hun hurtigt bliver venner med. Sammen hjælper de hinanden gennem lejren, mens de venter på deres frihed, og for første gang i sit liv føler Cameron sig ikke længere så alene.
  Kilde: 41Shadows

  Instruktør: Desiree Akhavan
  Skuespillere: Jennifer Ehle, Chloë Grace Moretz, John Gallagher Jr., Sasha Lane, Forrest Goodluck
  Censur: Tilladt for børn over 15 år
  Premiere 11. april
 • Plakat for filmen Alle ved det

  Alle ved det

  Oscar-vinderne Penélope Cruz og Javier Bardem spiller hovedrollerne i dobbelt-Oscar-vinder Asghar Farhadis intense drama, der udspiller sig i en idyllisk landsby lidt uden for Madrid. Her samles familiemedlemmer fra nær og fjern til stor fest. Laura ankommer fra Buenos Aires til sin hjemby for at fejre søsterens bryllup og medbringer sin teenagedatter og søn. Under festen forsvinder Lauras datter på mystisk vis og det bliver starten på en febrilsk jagt for at finde hende samtidig med, at familiens største hemmelighed kommer frem i lyset.
  Asghar Farhadi er instruktør bag nogle af nyere tids mest kritikerroste og prisvindende dramaer som ’Nader og Simin – en separation’, ’Fortiden’ og ’Sælgeren’.
  Kilde: Scanbox

  Instruktør: Asghar Farhadi
  Skuespillere: Penélope Cruz, Javier Bardem, Ricardo Darín
  Censur: Tilladt for børn over 11 år
  Premiere 11. april
 • Plakat for filmen Dumbo - med dansk tale

  Dumbo - med dansk tale

  Fra Disney og visionær direktør Tim Burton udvider det helt nye store live-action eventyr "Dumbo" på den klassiske historie, hvor forskelle fejres, familien er elsket og drømme opfyldes. Cirkus ejeren Max Medici (Danny DeVito) ansætter den tidligere stjerne Holt Farrier (Colin Farrell) og hans børn Milly (Nico Parker) og Joe (Finley Hobbins) til at tage sig af en nyfødt elefant, hvis overdrevne ører gør ham til grin i et cirkus der allerede kæmper med problemer. Men da de opdager, at Dumbo kan flyve, gør cirkus et utroligt comeback, der tiltrækker opmærksomhed fra den veltalende iværksætter V.A. Vandevere (Michael Keaton), der rekrutterer den skønne lille elefant til sit nyeste, mere end livlige underholdnings sted, Dreamland. Dumbo svæver til nye højder sammen med en charmerende og spektakulær luftakrobat, Colette Marchant (Eva Green), indtil Holt lærer at under sin skinnende overflade er Dreamland fuld af mørke hemmeligheder.
  Kilde: Disney

  Instruktør: Tim Burton
  Censur: Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
  Premiere 13. april
 • Plakat for filmen Girl

  Girl

  Lara er hovedpersonen i GIRL. Lara er fast besluttet på at blive professionel ballerina. Hun får støtte af sin far, og hun kaster sig ind i det med liv og sjæl på en ny skole.

  Hun møder dog modstand, idet at hun er født med en drengekrop, hvilket ikke passer ind i rollen som ballerina og i balletmiljøet.
  GIRL har vundet et hav af internationale priser, bla. tre priser på Cannes Film Festival, årets "Discovery" ved European Film Awards, og en nominering til Golden Globe for bedste udenlandske film.

  Kilde: Filmbazar

  Instruktør: Lukas Dhont
  Skuespillere: Victor Polster, Arieh Worthalter, Oliver Bodart
  Censur: Tilladt for børn over 15 år
  Premiere 14. april
 • Plakat for filmen Minisekterne 2

  Minisekterne 2

  Minisekterne på nye eventyr
  Edderkopper, Myren og Mariehønen kommer på nye eventyr, da en lille mariehøne forvilder sig ind i en pakke, der bliver sendt langt væk. Pludselig må Minisekterne forlade deres fredelige dal, hvor vinterens ro ellers er ved at sænke sig, og flyve til fjerne egne. Her befinder de sig pludselig i den tropiske jungle, hvor helt andre insekter hersker, og hvor venskabet mellem de tre bliver sat på nye prøver.
  Gennem de seneste 15 år har Hélène Giraud og Thomas Szabo i TV-serien om minisekterne erobret verden med deres unikke vision om verden i myreperspektiv. Efter den verdensomspændende succes for filmen ”Minisekterne” i 2015 er det nu tid til nye og vildere eventyr i ”Minisekterne på nye eventyr”, hvor Frankrigs smukke, men velkendte natur bliver skiftet ud med baggrunde fra det tropiske Guadeloupe.

  Genre: Animation
  Instruktør: Hélène Giraud, Thomas Szabo
  Censur: Tilladt for alle
  Premiere 14. april
 • Plakat for filmen Den sidste gentleman

  Den sidste gentleman

  En legende siger farvel til det store lærred. Robert Redford leverer i sin sidste filmrolle en pragtpræstation som den charmerende bankrøver, Forrest Tucker. Som 70-årig stikker Forrest af fra San Quentin fængslet og begår en stribe bankrøverier uden fortilfælde, der efterlader ansatte og politiet måbende. For den karismatiske bankrøver er både betænksom og høflig og inden længe har Forrest vundet hele nationens gunst. Men det hjerte, han allerhelst vil erobre, er Jewels (Sissy Sapacek) og det kan meget vel vise sig at blive Forrests mest udfordrende kup nogensinde.
  ’Den sidste gentleman’ er et romantisk bankrøverdrama med nostalgisk lune og veloplagte skuespillere. Rollelisten tæller hele tre Oscarvindere: Robert Redford, Sissy Spacek og Casey Affleck som suppleres fornemt af Danny Glover og Tom Waits.
  Kilde: Scanbox

  Genre: Komedie, Krimi
  Instruktør: David Lowery
  Skuespillere: Robert Redford, Casey Affleck, Sissy Spacek
  Censur: Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
  Premiere 15. april
 • Plakat for filmen Hacker

  Hacker

  Benjamin er 13 år og en dygtig hacker. Han bor på et bosted, fordi han mistede sin mor, da han var syv år, og aldrig har kendt sin far. En dag opsøger to mænd fra Forsvarets Efterretningstjeneste Benjamin, fordi de har spottet en kvinde på en overvågningsvideo, som de mener, kan være hans mor. Efter chokket har lagt sig, beslutter Benjamin sig for at starte sin egen hemmelige undersøgelse af, hvad der er sket med hans mor. Han får hjælp af Savannah, der også bor på bostedet, og de finder hurtigt ud af, at Benjamins mor ikke har været den, han troede, hun var, og at hun har været del af en hemmeligstemplet mission.
  Da de hacker Forsvarets Efterretningstjeneste, opdager de, at Benjamin er en langt vigtigere brik i spillet om hans mors forsvinden, end han troede…

  Genre: Drama, Familiefilm
  Instruktør: Poul Berg
  Skuespillere: Signe Egholm Olsen, Esben Dalgaard, Rumle Kærså, Josephine Chavarria Højbjerg
  Censur: Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
  Premiere 18. april
 • Plakat for filmen Gloria Bell

  Gloria Bell

  Gloria Bell følger den midaldrende Gloria (Julianne Moore). Gloria er i 50’erne, nyligt fraskilt og med to voksne børn. Efter sin skilsmisse er der vendt op og ned på hendes liv, og Gloria er havnet pladask i en midtlivskrise. Hendes børn har travlt med deres eget liv, og hun er i tvivl om, hvorvidt hun har spildt sit liv på sit tidligere ægteskab. Er der oplevelser og øjeblikke hun ikke har udlevet, og er det nu er for sent at ændre på sit liv og livsførelse?

  Det sætter hun sig lettere desperat for at udfordre. Hun bruger dagtimerne på sit 8-16 job, men dispenserer for dette, når hun i de blå timer slår sig løs i nattelivet i L.A. En aften opstår der en uventet romance mellem Gloria og den tidligere soldat Arnold (John Turturro), og det bliver starten på en affære, der giver håb om at ægte kærlighed stadig er opnåeligt, også selvom man er midt i livet.

  Gloria Bell er en feel-good film. Den er høj på livet og på kærlighed, men beskriver samtidig med diskret indlevelse, udfordringerne ved singleliv og dating når man befinder sig midt i livet og gennemgår sit livs største identitetskrise.
  Gloria Bell er skrevet og instrueret af den chilenske instruktør Sebastián Lelio (En fantastisk kvinde), og er en genindspilning af hans eget prisvindende drama ‘Gloria’ fra 2013.
  Kilde: Angel Film

  Genre: Drama
  Instruktør: Sebastián Lelio
  Skuespillere: Sean Astin, Julianne Moore, Jeanne Tripplehorn
  Premiere 23. april
 • Plakat for filmen Danmarks sønner

  Danmarks sønner

  Vi nærmer os årsdagen for et stort bombeangreb i København. De yderste fløje er blevet dominerende. Radikaliseringen rundt omkring i landet er taget til. Det næste folketingsvalg står for døren, og den stærkt nationalistiske politiker Martin Nordahl fra det nystiftede parti National Bevægelsen spås en historisk jordskredssejr, der kan sikre ham statsministerposten. Den 19-årige Zakaria bevæger sig langsomt, men sikkert ud på et radikalt og farligt spor, der kan koste ham og hans familie alt. På sin vej møder han Ali, der kæmper sine egne kampe og bærer på en livsfarlig hemmelighed. Mens der tælles ned til det vigtigste valg i Danmark i nyere tid, tvinges Zakaria og Ali frem mod en afgørende beslutning, der vil få konsekvenser for alle…
  Kilde: Nordisk film

  Genre: Drama
  Instruktør: Ulaa Salim
  Skuespillere: Rasmus Bjerg, Zaki Youssef, Mohammed Ismail Mohammed, Imad Abul-Foul, Olaf Johannessen
  Censur: Tilladt for børn over 15 år
  Premiere 23. april
 • Plakat for filmen Danmarks sønner - Med danske undertekster

  Danmarks sønner - Med danske undertekster

  Vi nærmer os årsdagen for et stort bombeangreb i København. De yderste fløje er blevet dominerende. Radikaliseringen rundt omkring i landet er taget til. Det næste folketingsvalg står for døren, og den stærkt nationalistiske politiker Martin Nordahl fra det nystiftede parti National Bevægelsen spås en historisk jordskredssejr, der kan sikre ham statsministerposten. Den 19-årige Zakaria bevæger sig langsomt, men sikkert ud på et radikalt og farligt spor, der kan koste ham og hans familie alt. På sin vej møder han Ali, der kæmper sine egne kampe og bærer på en livsfarlig hemmelighed. Mens der tælles ned til det vigtigste valg i Danmark i nyere tid, tvinges Zakaria og Ali frem mod en afgørende beslutning, der vil få konsekvenser for alle…
  Kilde: Nordisk film

  Genre: Drama
  Instruktør: Ulaa Salim
  Skuespillere: Rasmus Bjerg, Zaki Youssef, Mohammed Ismail Mohammed, Imad Abul-Foul, Olaf Johannessen
  Censur: Tilladt for børn over 15 år
  Premiere 25. april
 • Plakat for filmen Værk uden skaber

  Værk uden skaber

  Med udgangspunkt i virkelige begivenheder og et dramatisk spænd over tre årtier af nyere tysk historie, beretter “Værk uden skaber” (Org. “Werk ohne Autor”, Eng: “Never Look Away”) historien om den unge østtyske kunststuderende, Kurt (Tom Schilling), der efter 2. verdenskrig forelsker sig i sin medstuderende, Ellie (Paula Beer), og hun i ham. Ellies far, den berømte og magtfulde gynækolog, professor Seeband (Sebastian Koch), er dog på ingen måde begejstret for sin datters valg af kæreste og sværger at ødelægge deres forhold, inden det bliver for sent. Men hvad ingen af dem ved, er, at Kurts liv er allerede ubrydeligt forbundet med Seebergs fortid og de uhyrlige forbrydelser han begik årtier tidligere, som han siden omhyggeligt skjult bag et glemslens røgslør for alle, selv hans allernærmeste familie...
  Filmen, der er skrevet og instrueret af Florian Henckel von Donnersmarck (”De andres liv”) og filmet af Caleb Deschanel, var nomineret til to Oscars i 2019, for hhv. bedste ikke engelsksprogede film og bedste filmfotograf.
  Kilde: UIP

  Genre: Drama
  Instruktør: Florian Henckel von Donnersmarck
  Skuespillere: Tom Schilling, Sebastian Koch, Paula Beer
  Censur: Tilladt for børn over 15 år
  Premiere 28. april