Foredrag forår 2020 direkte streamet fra Århus Universitet

sponseret af:     Klik på billederne for at læse mere / reservere

 

I år prøver vi noget nyt: Foredraget er gratis, men vi opkræver kr. 20 som man kan bruge til køb i kiosken i pausen.

Nu kan du efter foredragene se svar på alle spørgsmål der bliver stillet under foredragene (klik på linket):

Se alle spørgsmål og svar – få også adgang til ekstramateriale.

 

Tirsdag den 18.februar 2020 kl. 19.00:

    Kvantecomputeren

Hvis du tror at kvantecomputere kun er fremtidsdrømme og tankespin, så duk op til dette foredrag. Efter en intro til kvantefysikkens verden, vil du høre om en ny ”kvanterevolution” som udvikler teknologier der bygger på de mest paradoksale kvantefænomener.

 

Tirsdag den 3.marts 2020 kl. 19.00:

    Det er bare en virus

De er overalt, virus: det mindste smitstof som trænger ind i og udnytter levende celler til at formere sig. De fleste af dem er fredelige, men en del af dem giver sygdom og det er nogle af dem du vil høre om: ”de grove”, ”de utilpassede”, ”de klamme” og ”de virkelig syge”. Dem der rammer os mennesker. Dem vi bør kende. Hør de vigtigste kendetegn for virus, hvordan de opfører sig, hvordan de ”tænker” og hvordan virusforskerne tænker

 

Tirsdag den 10.marts 2020 kl. 19.00:

    Fremtidens natur

Jorden er en levende planet fyldt med mange forskellige livsformer. Men Jordens store befolkning presser nu naturen. Hør hvordan mennesket påvirker Jordens biodiversitet og om konsekvenserne for fremtidens levende natur. Hvilke løsninger bør vi satse på?

 

Tirsdag den 31.marts 2020 kl. 19.00:

    Dybhavet – nyt fra en ukendt verden

Havbunden er Jordens største bioreaktor. Under overfladen lever ingen dyr – det er mikroorganismernes verden. Hop ombord på avancerede ubådsrobotter når to af verdens førende forskere afslører helt uventet liv i undergrunden og på de største havdybder.

 

Tirsdag den 14.april 2020 kl. 19.00:

    Ig Nobel Prize: first laugh, then think (foredrag på engelsk)

The Ig Nobel Prize is awarded for “peculiar research” that at first make us laugh and then think deeply. Attend this lecture for a humor-filled dive into the prize-winning research that are creative, unlikely and bizarre, though still serious. Meet the founder of the prize, Marc Abrahams, and three Ig Nobel Prize winners who will explain their prizewinning achievements.

 

Tirsdag den 21.april 2020 kl. 19.00:

    Rask og glad – tak dine unikke mikrober

Hør om ny forskning som viser hvordan vi hver især med en sund livsstil og et naturligt forhold til vores mikrober – bakterier, vira, svampe, arkæer og bakteriofager – kan berige og forstærke vores uundgåelige mikroorganismer så de optimerer vores immunforsvar, fordøjelse, energi og mentale balance.

 

På gensyn til næste sæson