Kommende film

Marts måned

 • Plakat for filmen Cirkeline, Coco og det vilde næsehorn

  Cirkeline, Coco og det vilde næsehorn

  Cirkeline får en hjerteveninde med prinsessenykker, og Ingolf møder et næsehorn, der er træt af at være den lille. Sammen tager de på en rejse, der lærer dem, at det ikke altid er lykken at være den, der bestemmer, og at selv et lillebitte næsehorn kan vise sig at være en meget stor helt.
  Kilde: Filmcompagniet

  Genre: Animation
  Instruktør: Jannik Hastrup
  Skuespillere: Tommy Kenter, Anne Marie Helger, Magdalena Nonsgjogv Trantou
  Censur: Tilladt for alle
  Premiere 24. marts
 • Plakat for filmen Red Sparrow

  Red Sparrow

  Dominika Egorova er mange ting. En hengiven datter, der er fast besluttet på at beskytte sin mor uanset konsekvenserne. En prima ballerina, der stålsat har presset sin krop og sind til det yderste. En mester i forførelse og manipulation. Da hun bliver alvorligt skadet og må stoppe sin karriere går Dominika og hendes mor en dyster og usikker fremtid i møde. Tvunget af omstændighederne bliver hun manipuleret til at blive en del af den hemmelige efterretningstjeneste, ”Sparrow”, der træner exceptionelle unge mennesker til at bruge deres kroppe og sind som våben. Efter at have gennemgået en pervers og sadistisk træning udvikles hun til den farligste Sparrow-agent nogensinde. Med livet som indsats, må Dominika forene sit gamle jeg med den nye magt hun nu besidder, for at redde dem hun holder af – alt imens en amerikansk CIA-agent prøver at overbevise hende om, at han er den eneste person hun kan stole på.
  Kilde: Nordisk Film

  Genre: Action
  Instruktør: Francis Lawrence
  Skuespillere: Mary-Louise Parker, Jennifer Lawrence, Joel Edgerton
  Censur: Tilladt over 15 år
  Premiere 24. marts
 • Plakat for filmen Loving Vincent

  Loving Vincent

  Filmen er skabt som verdens første 100% olieanimerede film. 150 kunstnere har malet hvert eneste ene af de malerier, der krævedes til filmens 65.000 frames.
  Resultatet er en farvestrålende, fascinerende og berørende beretning om skaberglæde og lidenskab produceret af Oscar-vindende Breakthru Films og Trademark Films.  Det er den 29. juli 1890. En såret mand vakler ned ad gaden i den lille franske by Auvres. Han holder sine hænder mod et frisk skudsår i maven. Manden er Vincent Van Gogh – på det tidspunkt endnu ukendt for omverden, i dag en af historiens største kunstnere. Hans tragiske død er til den dag i dag omgærdet af mystik og spekulationer. Hvem var det, der skød?

  LOVING VINCENT er en helt usædvanlig form for film, der omfavner Van Goghs kunstnerskab, skæbne og død gennem hans stemme i sine breve og giver nyt liv til karaktererne på hans malerier.

  Censur: Tilladt fra 11 år
  Premiere 28. marts
 • Plakat for filmen Vores livs ferie

  Vores livs ferie

  Ella (Helen Mirren) og John (Donald Sutherland) har været gift i mange år og trænger til et spontant eventyr. Til deres voksne børns store overraskelse stikker ægteparret af i en gammel autocamper og kører ud på Route 1 mod Hemingways hus i Key West. Det bliver en tur fuld af sjove oplevelser og eftertænksomme stunder om fortid og fremtid. Det er nu Ella og John har chancen for at mindes et ægteskab drevet af passion og hengivenhed men også af hemmeligheder og overraskende afsløringer lige til det sidste.
  Oplev de to Oscarvindere, Helen Mirren og Donald Sutherland, i en forrygende og moden roadmovie, der både leverer gode grin og stof til eftertanke.
  Kilde: Scanbox

  Genre: Adventure, Drama, Romance
  Instruktør: Paolo Virzì
  Skuespillere: Helen Mirren, Donald Sutherland, Kirsty Mitchell, Janel Moloney
  Censur: Frarådes under 7 år
  Premiere 29. marts

April måned

 • Plakat for filmen Den skjulte tråd

  Den skjulte tråd

  Vi befinder os i 50’erne glamourøse London, hvor den berømte dameskrædder Reynolds Woodcock (Oscar©-vinderen Daniel Day-Lewis) og hans søster Cyril (Lesley Manville) er midtpunktet af britisk mode. De klæder kongelige, filmstjerner, arvinger, selskabslivets spidser, dem der gør deres debut og kvinder i modehuset Woodcocks stil. Kvinder kommer og går i Woodcocks liv og giver den erklærede ungkarl inspiration og selskab. Lige indtil han møder den unge, viljestærke Alma (Vicky Krieps), som bliver en fast del af hans liv som muse og elskerinde. Hans kontrollerede og veltilettelagte liv bliver forstyrret af kærligheden. Med sin nyeste film tegner Paul Thomas Anderson et gennemborende portræt af kunstners kreative rejse og kvinden som holder hans verden i gang. ”Den skjulte tråd” er Paul Thomas Anderson ottende film og hans andet samarbejde med Daniel Day-Lewis.
  Kilde: UIP

  Genre: Drama
  Instruktør: Paul Thomas Anderson
  Skuespillere: Daniel Day-Lewis, Lesley Manville, Vicky Krieps
  Censur: Frarådes under 7 år
  Premiere 4. april
 • Plakat for filmen Tomb Raider - 3D

  Tomb Raider - 3D

  Lara Croft er den stærke, uafhængige datter af en excentrisk eventyrer, der forsvandt på mystisk vis for syv år siden. Nu er Lara en ung kvinde på 21 år uden retning i livet, og hun nægter at overtage styringen af faderens forretningsimperium. Hun vil finde sandheden og begynder at efterforske mysteriet bag faderens død. Hans sidste, kendte opholdssted er et sagnomspundet gravkammer på en mytisk ø et sted ud for Japans kyst. Det bliver en rejse med livet som indsats for Lara Croft. Kun bevæbnet med sit knivskarpe sind og sin ekstreme stædighed rejser hun ind i det ukendte. Hvis hun overlever den farefulde færd, vil hun kunne kalde sig selv for Tomb Raider.
  Kilde: Filmcompagniet

  Genre: Action, Adventure
  Instruktør: Roar Uthaug
  Skuespillere: Alicia Vikander, Walton Goggins, Hannah John-Kamen
  Censur: Tilladt over 11 år
  Premiere 6. april
 • Plakat for filmen Den 12. mand

  Den 12. mand

  Tromsø i 1943. Tolv sabotører på en fiskerbåd bliver opdaget af tyske soldater. Elleve mænd bliver tortureret og dræbt, kun den tolvte mand er i stand til at undslippe. Skudt i foden, gennemblødt og med få hundrede meters forspring flygter Jan Baalsrud ud i den nådesløse nordnorske vinter med Gestapo i hælene - helt uvidende om, at hans ukuelige vilje til at overleve snart vil gøre ham til et symbol på den norske modstandsbevægelse. Et symbol de mennesker, han møder, er villige til at dø for.
  Jan Baalsruds to-måneders flugt betragtes stadig som en af de mest utrolige overlevelseshistorier fra anden verdenskrig.

  Genre: Drama, Thriller
  Instruktør: Harald Zwart
  Skuespillere: Jonathan Rhys Meyers, Thomas Gullestad, Marie Blokhus
  Censur: Tilladt over 15 år
  Premiere 10. april
 • Plakat for filmen Ready Player One - 3D

  Ready Player One - 3D

  Filmen forgår i 2045, i en verden på randen af ​​kaos og sammenbrud. Men folk har fundet tilflugt i OASIS, et ekspansivt virtuelt virkeligheds univers, skabt af den geniale og excentriske James Halliday. Da Halliday dør, efterlader han sin enorme formue til den første person, som finder et digitalt ”Easter egg”, som han har skjult et sted i OASIS. Det udløser en konkurrence, der spreder sit til hele verden. Da en ung fyr ved navn Wade Watts beslutter sig for at deltage i konkurrencen, bliver han trukket ind i en halsbrækkende og virkelighedsfjern skattejagt og igennem et fantastisk univers af mysterie, opdagelse og fare.
  Kilde: Filmcompagniet

  Genre: Adventure, Science Fiction
  Instruktør: Steven Spielberg
  Skuespillere: Simon Pegg, Olivia Cooke, Hannah John-Kamen
  Censur: Tilladt over 11 år
  Premiere 13. april
 • Plakat for filmen Foredrag: Myrer

  Foredrag: Myrer

  Foredraget livestreames fra Aarhus Universitet. Der er fri entré:


  Midtvejs vil der være indlagt en pause på 20 minutter.


  Er myrerne en større succes end menneskene? Måske. Det kommer an på hvordan man måler succes. Selv om de er små, vejer myrerne på kloden, samlet set, mere end hele menneskeheden.


  Myrerne bruger samme strategier som os: de er organiserede i samfund med dronninger, slaver og statskup og de har "opfundet” landbruget. De holder husdyr og de kan regulere temperaturen i deres myretuer. Hør hvordan myrerne bruger disse strategier og hvordan de udviklede dem lang tid inden mennesket opstod.


  Myresamfundene er helt unikt organiserede som superorganismer hvor de enkelte myrer fungerer som en organismes celler. Blot kan cellerne, i modsætning til vores egne celler, bevæge sig uafhængigt af hinanden. Den organisering betyder at ”myrer” kan ændre form og kan være flere steder på samme tid. Forskellige kaster hos myrerne udgør superorganismens organer. Fx fungerer myrer, der kan sprænge sig selv i luften, som immunforsvar, dronningen fungerer som både det hunlige og hanlige kønsorgan og vævermyrer har udviklet deres helt egen form for ”bindevæv”.


  Hør hvordan forskerne har haft held med at benytte myrer til at erstatte sprøjtegifte i frugtplantager. Du vil også – bogstaveligt talt – høre lyden af en myre-superorganisme og lyden af de kemiske stoffer myrerne bruger til at kommunikere med.


  PS: Vidste du for øvrigt at en lille dansk myre er blevet til en af verdens dyreste fødevarer? Under foredraget får du en lille smagsprøve!

  Læs mere på ofn.au.dk

  Forelæser: Foredrag ved seniorforsker i insekt- og planteøkologi Joachim Offenberg, Institut for Bioscience, Aarhus Universitet.

  Foredraget er et led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

  Premiere 17. april
 • Plakat for filmen The Post

  The Post

  Selveste Steven Spielberg står bag filmatiseringen af denne sande historie. Året er 1971 og en række lækkede CIA-dokumenter, de såkaldte Pentagon Papers, viser, at USA’s skiftende præsidenter i årevis har løjet om Vietnam-krigen.
  Nu er det op til pressen at træffe en svær beslutning: Skal man publicere den belastende historie om den siddende præsident Nixon og risikere en ruinerende retssag?
  Midt i dette dilemma finder vi Katherine Graham (Streep), der som ny og usikker kvindelig chef for The Washington Post har alt at miste, og chefredaktør Ben Bradlee (Hanks), hvis ambition om at gøre avisen mere relevant bringer ham på kollisionskurs med USA’s præsident.
  Kilde: Nordisk Film

  Genre: Drama
  Instruktør: Steven Spielberg
  Skuespillere: Tom Hanks, Meryl Streep, Alison Brie, Sarah Paulson
  Censur: Tilladt fra 11 år
  Premiere 18. april
 • Plakat for filmen AllOpera - DON PASQUALE

  AllOpera - DON PASQUALE

  DON PASQUALE af Gaetano Donizetti er en opera buffa som skal nydes af et stort publikum. Dirigeret af Riccardo Chailly og isceensat af David Livermore, og med Rosa Feola igen på Teatro alla Scala efter sidste sæsons optræden I Den tyvagtige skade.

  Premiere 19. april
 • Plakat for filmen Ud af intet

  Ud af intet

  Fatih Akin har med ’Ud af intet’ bedrevet sin stærkeste film siden gennembrudsfilmen ’Mod muren’ - med en fantastisk Diane Kruger (hun tog skuespillerprisen i Cannes) i rollen som Katja, som kommer på katastrofekurs, da hendes mand og barn dræbes af en bilbombe i Hamborg. Familie og venner støtter med alt, hvad de har lært, men den sorgramte kvindes hævntørst og behov for opklaring er lige så bundløs som hendes sorg – og så har vi ellers opskriften på en thriller, der hurtigt placerer publikum på den yderste sædekant. Og da det er Akin, så er hele historien naturligvis forankret i tredimensionelle figurer, et lebendigt, spraglet persongalleri og miljøbeskrivelser, der er til at tage og føle på. Filmen er årets tyske Oscar-kandidat og vandt dette års Golden Globe for ’bedste udenlandske film’.
  Kilde: Camera Film

  Genre: Drama, Krimi
  Instruktør: Fatih Akin
  Censur: Tilladt fra 15 år
  Premiere 23. april
 • Plakat for filmen Lucky

  Lucky

  LUCKY er en åndelig rejse, hvor vi følger den 90-årige kæderygende ateist, Lucky og alle de andre mærkværdige karakterer, som bor i hans afsidesliggende lille hjemby i den amerikanske ørken. Efter at have overlevet alle sine samtidige venner befinder Lucky sig ved et af livets skel og drager ud på en rejse for at finde sig selv og opnå det uopnåelige: oplysning.
  Kilde: Another World Entertainment

  Genre: Drama
  Instruktør: John Carroll Lynch
  Skuespillere: David Lynch, Harry Dean Stanton, Ron Livingston
  Premiere 25. april
 • Plakat for filmen Midnight Sun

  Midnight Sun

  Katie (Bella Thorne) har levet hele sit 17-årige liv isoleret i sit hjem, fordi hun har en livstruende følsomhed over for sollys. I løbet af dagen er hun tvunget til at holde sig indendørs, kun med kontakt til sin far og hendes bedste veninde. Men om aftenen efter mørkets frembrud åbner Katies verden sig, og hun vover sig ofte ud for at spille sin guitar for rejsende på togstationen. En nat møder hun Charlie (Patrick Schwarzenegger), en tidligere high school svømmestjerne, som hun i al hemmelighed har beundret i årevis, og de to bliver øjeblikkeligt forelskede. De starter en sommerromance, men Katie holder sin sygdom skjult for Charlie, hvilket ender med at få uforudsete konsekvenser.
  Kilde: Nordisk Film

  Genre: Drama, Romance
  Instruktør: Scott Speer
  Skuespillere: Rob Riggle, Bella Thorne, Patrick Schwarzenegger
  Censur: Tilladt over 11 år
  Premiere 26. april
 • Plakat for filmen Luk solskinnet ind

  Luk solskinnet ind

  Luk solskinnet ind er en unik romantisk komedie om den midaldrende kunstner, Isabelle, der som fraskilt mor leder efter manden i sit liv. Men det er ikke så nemt. Med en let desperation efter at (gen)finde den store kærlighed, indleder hun affærer med flere mænd, der dog alle har svært ved at leve op til hendes forventninger til den store kærlighed. Isabelle spilles forrygende af Juliette Binoche og rollelisten tæller af et væld af de allerstørste franske stjerner.
  Kilde: Angel Film

  Genre: Komedie, Romance
  Premiere 30. april

Juni måned

 • OperaKino - BORIS GODONOUD LIVE, Paris sæson 2018

  "Levende magt er uudholdeligt for folket. De kan kun elske de døde,” siger Boris Godunov i Pusjkins drama om tronraneren Boris Godunov, der har myrdet den unge prins Dimitri for selv at blive Zar. Mussorgskij komponerede en fortælling om magtens ensomhed, et populistisk drama, hvor den virkelige hovedperson er det russiske folk med sin byrde af evig lidelse. Instruktøren Ivo Van Hove er ikke fremmed for store politiske freskomalerier, han har tidligere iscenesat Shakespeareskuespil. Det er en af de mest eftertragtede unge bassangere, Ildar Abdrazakov, der synger Boris’ parti.

  Premiere 7. juni