Kommende film

Januar måned

 • Plakat for filmen Bumblebee

  Bumblebee

  Året er 1987 og Bumblebee er på flugt og skjuler sig på en skrotplads i en lille Californisk badeby. Charlie (Hailee Steinfeld) kan snart fejre sin 18 års fødselsdag, da hun finder den kamphærgede og ramponerede Bumblebee. Det lykkes Charlie at få liv i Bumblebee igen og hun opdager snart, at det ikke er et helt almindelig Folkevogn, hun har fundet. Travis Knight, som har stået bag film som ”Kubo – den modige samurai” og ”Coraline”, instruerer og i de bærende rolle ses Hailee Steinfeld, Pamela Adlon, John Cena, Stephen Schneider, Jorge Lendeborg Jr. Jason Drucker, Kenneth Choi, Ricardo Hoyos, Abby Quinn, Rachel Crow og Grace Dzienny. ”Bumblebee” produceres af ”Transformers”-serie veteranerne Lorenzo di Bonaventura og Michael Bay sammen med executive producers Steven Spielberg, Brian Goldner og Mark Vahradian. Chris Brigham (“Argo” & “Inception”) er også executive producer. Manuskriptet er skrevet af Christina Hodson (“Unforgettable”).
  kilde: UIP

  Genre: Action, Adventure
  Instruktør: Travis Knight
  Skuespillere: Justin Theroux, Hailee Steinfeld, Angela Bassett
  Censur: Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
  Premiere 22. januar
 • Plakat for filmen Kaptajnen

  Kaptajnen

  Storfilm i "Der Untergang"-traditionen fra instruktøren Robert Schwentke (Flightplan, Red, Divergent-filmene Insurgent og Allegiant).

  Den autentiske historie om en tysk desertør, der i 2. verdenskrigs sidste dage finder en kaptajnsuniform, der får alle til at adlyde ham.

  To uger før krigens afslutning er 19-årige Willi Herold på flugt. Tyskland er i opløsning og moralen i forfald. Soldater deserterer i hobetal. Det er så slemt, at enhver soldat, der er kommet væk fra sit regiment risikerer at blive skudt som forræder. Anarki og vilkårlige mord har erstattet lov og orden. Ved et lykketræf undslipper Willi sine forfølgere og har held til at gemme sig, men han må stjæle for at overleve. Udhungret og forfrossen finder han en kuffert i en forladt bil. Den viser sig at indeholde en uniform tilhørende en højtdekoreret kaptajn i Luftwaffe. Han tager den på bare for lige at se, hvordan det føles, men indser straks, at klæder skaber folk. Ingen betvivler for alvor hans rang og inden længe er han kommandant i en fangelejr, hvor han nådesløst myrder løs blandt sine egne. Hvorfor...? Fordi han kan...

  Genre: Drama
  Instruktør: Robert Schwentke
  Skuespillere: Max Hubacher
  Premiere 22. januar
 • Plakat for filmen The Mule

  The Mule

  Earl Stone (Eastwood) er en ældre mand i slutningen af firserne, der lever alene og er tæt på at være ruineret, da hans forretning står til at gå på tvangsauktion. Netop da det hele ser allerværst ud, får han tilbudt et job, der i al sin enkelhed går ud på at køre hans bil fra punkt A til B. Det hele virker let og ukompliceret, men hvad Earl ikke ved er, at han lige er blevet narko kurér for et hårdkogt mexicansk narkokartel. Han udfører jobbet til alles tilfredshed og faktisk så godt, at hans varer ikke alene forøges, men han får også tildelt en medchauffør, der både skal passer på ham og varerne. Uheldigvis er det dog ikke den eneste, der holder øje med Earl, for den mystiske nye kurers succes er også blevet opdaget af den kompromisløse DEA agent, Colin Bates (Cooper). Så trods Earls økonomiske problemer er løst, begynder hans samvittighed at nage ham. Kan han nå at vaske tavlen ren igen før enten politiet eller kartellets bødler – når at stille ham til regnskab for sine synder...
  Kilde: Filmcompagniet

  Genre: Drama
  Instruktør: Clint Eastwood
  Skuespillere: Clint Eastwood, Bradley Cooper, Taissa Farmiga
  Censur: Tilladt for børn over 11 år
  Premiere 24. januar

Februar måned

 • Plakat for filmen The Favourite

  The Favourite

  I begyndelsen af det 18. århundrede er England i krig med Frankrig. På trods af krigen trives ande-væddeløb og ananas-spisning ved det engelske hof. En svag Queen Anne (Olivia Colman) sidder på tronen og hendes tætte ven Lady Sarah (Rachel Weisz) regerer landet i dronningens sted, mens hun tager sig af dronningens dårlige helbred og voldsomme temperament.
  Da en ny tjener, Abigail (Emma Stone), ankommer til hoffet, tages hun under Sarahs vinger og Abigail ser sit snit til at vende tilbage til sine aristokratiske rødder.
  Da det politiske liv ved hoffet bliver mere og mere tidskrævende for Sarah, træder Abigail til som Dronningens ledsagerske. Deres venskab udvikler sig hurtigt og giver Abigail mulighed for at forfølge sine ambitioner, som hverken kvinder, mænd, politik eller kaniner kan stå i vejen for.

  Genre: Biografi, Drama
  Instruktør: Yorgos Lanthimos
  Skuespillere: Rachel Weisz, Olivia Colman, Emma Delves
  Censur: Tilladt for børn over 11 år
  Premiere 4. februar
 • Plakat for filmen Destroyer

  Destroyer

  ”Intet som Nicole Kidman har gjort gennem sin karriere, kan forberede dig på hendes præstation i ’Destroyer’. Kidman forsvinder ind i et helt nyt hylster og omrokerer sit indre for at åbenbare sin karakters barske hemmelighed”, skriver Variety’s Peter Debruge i sin anmeldelse af ”Destroyer”.
  Nicole Kidman spiller LADP-efterforskeren, Erin Bell, der som ung betjent har været undercoveragent hos en kriminel bande i den californiske ørken med en tragisk udgang som resultat. Da bandens leder efter mange år dukker op igen, er Erin tvunget til at opsøge de tilbageværende medlemmer og genopdage sin fortid for én gang for alle at se de dæmoner i øjnene, der ødelagde hendes liv.
  ”Destroyer”er enestående moderne noirfilm: fuldstændig kompromisløs i sin skildring af en martret sjæl med udsigt til hævn og med en aldeles blændende Nicole Kidman, som du med garanti aldrig har set hende før.

  Genre: Thriller
  Instruktør: Karyn Kusama
  Skuespillere: Nicole Kidman, Sebastian Stan, Toby Kebbell, Bradley Whitford
  Censur: Tilladt for børn over 15 år
  Premiere 4. februar
 • Plakat for filmen Vilde Rolf 2 - Med dansk tale

  Vilde Rolf 2 - Med dansk tale


  Genre: Animation
  Instruktør: Rich Moore
  Censur: Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
  Premiere 7. februar
 • Plakat for filmen Skammerens datter 2: slangens gave

  Skammerens datter 2: slangens gave

  I SKAMMERENS DATTER II – SLANGENS GAVE lever Dina, familien og fyrstesønnen Nico på flugt fra Drakan, som er ved at indtage Højlandet. Davin og Nico tages til fange, og Dina må ud på en farefuld færd med sin ukendte far Sezuan for at befri dem. Sezuan har slangens magiske evner og kan skabe illusioner. Alt i mens Dina må opbygge en relation til

  den mand, som hendes mor siger, at hun ikke kan stole på, opdager hun, at hun også har sin fars evner… SKAMMERENS DATTER II – SLANGENS GAVE er næste filmatisering af bøgerne om Lene Kaaberbøls enestående fantasy-univers og er et hæsblæsende eventyr om det gode mod det onde i en verden befolket af drager, søslanger og magi. Filmen er primært baseret på universet og handlingen i tredje Skammerens Datter-bog Slangens Gave, men der er også inkluderet elementer fra bog nr. 2 Skammertegnet.

  kilde: Nordisk Film

  Genre: Adventure, Familiefilm, Fantasi
  Instruktør: Ask Hasselbalch
  Skuespillere: Nicolas Bro, Dejan Cukic, Søren Malling, Allan Hyde, Jakob Oftebro, Rebecca Emilie Sattrup
  Premiere 11. februar
 • Plakat for filmen Sådan træner du din drage 3 - Med dansk tale

  Sådan træner du din drage 3 - Med dansk tale

  “Sådan træner du din drage 3” er den længe ventede fortsættelse af en af de mest populære animationsserier.

  Det begyndte med et usandsynligt venskab mellem en ung viking og en frygtindgydende natskygge-drage. I det tredje kapitel vil Hikke og Tandløs endelig møde deres sande skæbne. Hikke skal lede byen Berk sammen med Astrid og Tandløs stå i spidsen for de andre drager. Samtidig med at en ny trussel truer dragerne og deres mennesker, møder Tandløs en anden natskygge og hans og Hikkes venskab skal stå sin prøve.
  Kilde: UIP

  Instruktør: Dean DeBlois
  Premiere 11. februar
 • Plakat for filmen Unge Astrid

  Unge Astrid

  Da Astrid Lindgren var meget ung, skete der noget, som påvirkede hende dybt; en kombination af et mirakel og et uheld, der kom til at forme hendes liv. Det var en hændelse, som gjorde hende til en af de mest nyskabende kvinder i vores tid og til den historiefortæller, en hel verden kom til at elske. Denne fortælling er en fri fortolkning af dengang, en ung Astrid – trods tidens forventninger og religiøse påbud – bestemte sig for at bryde med samfundets normer og følge sit hjerte.

  Genre: Drama
  Instruktør: Pernille Fischer Christensen
  Skuespillere: Trine Dyrholm, Magnus Krepper, Maria Bonnevie, Henrik Rafaelsen, Alba August, Björn Gustafsson
  Censur: Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
  Premiere 11. februar
 • Plakat for filmen Mødregruppen

  Mødregruppen

  I Hong Kong lever den nybagte mor Line det vilde jetsetliv sammen med manden Bjørn, som er direktør for familiens internationale virksomhed. Da Line opdager, at Bjørn har en affære med deres filippinske barnepige, rejser hun i raseri til det sidste sted hendes mand vil lede - hendes sydfynske hjemby. Hvad der blot skal være et kortvarigt ophold, bliver en længere rejse hjem til rødderne, den indebrændte keramikerkusine Maja og mødet med en sprudlende mødregruppe. Bjørn lukker for alle Lines midler og truer med at tage sønnen fra hende. Line står til at miste alt, og samtidig rammer hverdagens praktiske udfordringer og fordommene om livet i provinsen. Sammen med mødregruppen og den fortørnede kusine, tager Line kampen op mod grød, gylp, gæld og trusler fra en magtfuld ægtemand.
  Kilde: Nordisk Film

  Genre: Komedie
  Instruktør: Charlotte Sachs Bostrup
  Skuespillere: Lærke Winther, Marijana Jankovic, Danica Curcic
  Premiere 14. februar
 • Plakat for filmen Arctic

  Arctic

  ´Arctic´ er ubetinget et con amore filmprojekt for Mads Mikkelsens. - Filmen handler om den danske forsker Overgård, der styrter ned i området omkring Nordpolen. For at overleve må han snart påbegynde en dødbringende rejse igennem det ukendte i håb om at bringe sig selv i sikkerhed. Udover Mikkelsen selv medvirker den islandske skuespiller Maria Thelma Smarádóttir.
  ´Arctic´ er bl.a. produceret af Martha de Laurentiis. Hun og Mads Mikkelsen arbejdede også sammen på tv-serien ´Hannibal´.
  Det er brasilianske Joe Penna, som har intrueret filmen. Han har tidligere instrueret stop-motion kort film, hvoraf én af af dem er udstillet på Guggenheim museet i New York.

  Instruktør: Joe Penna
  Skuespillere: Mads Mikkelsen, Maria Thelma Smarádóttir
  Premiere 20. februar
 • Plakat for filmen BalletKino - Svanesøen

  BalletKino - Svanesøen

  Act l
  Scene 1
  In an old German castle, the birthday of Prince Siegfried is being celebrated; today he comes of age. He is congratulated by his mother, the Princess Mother, friends and courtiers. In a majestic ceremony, Siegfried is made a knight. From this day on a sense of duty, valor will be the guiding principles in his life.

  The last toasts are pronounced in his honor, young girls, his contemporaries, try to attract his attention, but Siegfried is overcome by emotions of a different order. He dreams of a pure, ideal love. The festivities draw to an end, the guests depart, leaving the prince alone with his thoughts in the gathering dusk. Night falls. Siegfried is conscious of the presence of a shadow at his side, it is as if some mysterious force is beckoning to him. It is the Evil Genius, or Fate itself, who has come to reveal some perturbing secrets to the Prince. Submitting to the powerful pull of his invisible companion’s presence and full of anxious foreboding, Siegfried succumbs to the ideal world of his dreams...

  Scene 2
  Lured by the Evil Genius, Siegfried finds himself on the banks of a mysterious lake. In the shimmering patches of moonlight on the water, visions of bewitched swan maidens rise up before him. Siegfried catches sight of Odette, the most beautiful of the maidens. He is spell-bound, deeply struck by her beauty. At long last, he has found his romantic ideal of love. He swears to Odette that he will love her forever and be faithful to her.

  Act II
  Scene 3
  Prospective brides-to-be are arriving at the Princess Mother’s castle. The Prince must chose one of them to be his wife. But Siegfried can think of nothing but Odette and his meeting of her. He dances in an offhand way with the well-born maidens. Not one of them can compare to his ideal.

  Suddenly, a mysterious knight arrives at the ball accompanied by a ravishingly beautiful young girl and a suite of black swans. It is the Evil Genius and Odile, Odette’s double. Struck by their resemblance, Siegfried hurries towards Odile. The Evil Genius is putting the Prince’s sentiments to the test. Siegfried is enchanted by the perfidious Odile who manages to disarm him of all his doubts. He announces Odile to be his chosen bride. At this very moment, the throne room is plunged in darkness and a vision of the beautiful Odette appears before the assembled company.
  Siegfried realizes that he has become a plaything in the hands of Fate. Hoping to atone for his betrayal, he rushes in despair after the receding image of the white swan.

  Scene 4
  Night-time. A deep gloom overhangs the lake. Odette brings the tragic news; the Prince has broken his vow of faithfulness to her. Siegfried’s conscience is deeply troubled; he hurries towards Odette begging for her forgiveness. Odette forgives the youth but she is no longer mistress of her own fate.

  The Evil Genius summons up a storm which disperses, plays havoc with, the heroes of our tale, making it impossible for them to unite. Made weak by his single combat with Fate, Siegfried tries in vain to hold on to the vanish image. As dawn breaks, he finds himself alone on the empty banks of the lake of his dreams.

  Genre: Ballet
  Premiere 21. februar
 • Plakat for filmen Green Book

  Green Book

  GREEN BOOK er baseret på en virkelig historie om et livslangt venskab og er et lunt feel good drama med masser af humor.

  Da den italiensk-amerikanske udsmider Frank Anthony Vallelonga, også kendt som Tony Lip (Viggo Mortensen), bliver hyret som chauffør og bodyguard for den sorte klavervirtuos Dr. Don Shirley (Mahershala Ali), der skal på en koncertturné fra New York til Sydstaterne, må de gøre brug af en Green Book – en rejseguide og vejledning i hvilke restauranter og hoteller, der tager imod afroamerikanske borgere i 60’ernes USA – for at sikre at Shirley ikke nægtes servering, ydmyges eller trues på livet.

  Sat i 60’ernes USA, præget af racisme og borgerrettighedsbevægelsen, bliver Tony og Don konfronteret med racehad og deres egne fordomme og får øjnene op for alt det, de har til fælles. Det, der starter som en to måneder lang turné, præget af nødvendighed, fører til etableringen af et smukt, livslangt venskab.

  Genre: Drama
  Instruktør: Peter Farrelly
  Skuespillere: Viggo Mortensen, Linda Cardellini, Mahershala Ali
  Censur: Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
  Premiere 22. februar
 • Plakat for filmen Vice

  Vice

  Den Oscarvindende instruktør Adam McKay (”The Big Short”) fortæller nu den vilde men sande historie om verdens mest magtfulde mand. Vicepræsident Dick Cheney (Christian Bale) var de facto præsident, selvom han stod bagved den påvirkelige præsident George W. Bush (Sam Rockwell). ”Vice” er et ukonventionelt og sorthumoristisk kig ind bag den politiske kulisse, hvor vi følger Cheneys rejse til Det Hvide Hus og ser ham både som dedikeret familiemenneske og politisk dukkefører.
  Kilde: Filmcompagniet

  Genre: Biografi, Drama
  Instruktør: Adam McKay
  Skuespillere: Christian Bale, Amy Adams, Sam Rockwell, Steve Carrell
  Censur: Tilladt for børn over 15 år
  Premiere 24. februar

Marts måned

 • Plakat for filmen Ben is Back

  Ben is Back

  Ben Burns (Lucas Hedges) vender uventet hjem til sin familie i forbindelse med julen. Det bliver et skæbnesvangert gensyn for trods glæden over at se Ben igen, går der ikke lang tid før hans mor Holly - spillet af Julia Roberts - må se i øjnene, at der er noget helt galt med hendes søn. Meget står på spil, og spørgsmålet er nu, om det vil lykkes for hende at hjælpe Ben på den måde, han virkelig har brug for, så han kan komme videre ad et nyt spor? Filmen er instrueret af Peter Hedges, som også har skrevet filmens manuskript. Peter Hedges er i øvrigt far til Lucas Hedges...
  Biografpremiere den 7. februar
  Kilde: UIP

  Genre: Drama
  Instruktør: Peter Hedges
  Censur: Tilladt for børn over 11 år
  Premiere 3. marts