Spilletider for Væbnet med ord & vinger

Plakat for filmen Væbnet med ord & vinger

Væbnet med ord & vinger

Premiere d. 11.01
Tilladt over 11 år

Søndag den 9. marts 1986 kastede digteren Michael Strunge sig ud af sit vindue fra sin lejlighed på 4. sal på Østerbro. Han blev 27 år gammel. Mere end 30 år efter vender han i VÆBNET MED ORD OG VINGER tilbage og fortæller om sit liv fra himmelperspektiv - om opvæksten i forstaden Hvidovre, hans drømme om at blive som idolerne Rimbaud og Bowie, hans gennembrud som digter og hans forhold til punk, musik, kunst, politik, kærlighed og ikke mindst døden.

Gennem interviews med mennesker som personligt kendte Strunge – kærester, venner og kollegaer – tegner VÆBNET MED ORD OG VINGER et billede af mennesket Michael Strunge og hans rejse til centrum af en ny generation af digtere i starten af 80’erne, hvor han blev et spejl for netop denne generations identitet og livsform, mens han kæmpede med maniodepressivitet og angstpsykotiske anfald, der i sidste ende slog ham ihjel. I en kombination af digterens recitering af egne digte tilsat instruktørens visuelle fortolkninger tegner filmen også et billede af Strunges kunstneriske indsats, hvor hans digte og prosa i vid udstrækning lever videre i unge generationer langt ud over den tid, hvori de blev skabt.

Længde: 1:46
Instruktør: ødt Jensen
Skuespillere: Michael Strunge
Censur: Tilladt over 11 år
Onsdag 24.01.2018
19:00 - Sal 1
Film, Introduktion og 1 glas vin

Filmen indledes af Knud Munck, der har skrevet en biografi om Strunge. Efter filmen er der mulighed for at stille spørgsmål. Billetpris 100 kr. incl. en valgfri drikkevare

Torsdag 25.01.2018
14:15 - Sal 1